WILCO’S DROOM

Ik ben Wilco Machielse (1947). Een deel van mijn leven speelt zich af in de bouw. De laatste acht jaar ben ik specialist in het isoleren van vloeren in woningen. In mijn werkpraktijk, als bestuurslid van VIBA Vereniging en als voorzitter van branchevereniging SBVN heb ik ervaren dat er veel lezingen, symposia en beurzen worden georganiseerd in deze branche. Ook zie ik dat je op veel websites en in tijdschriften/vakbladen ruim wordt geïnformeerd over heel veel onderwerpen in de bouw. Maar fysiek (zien, voelen, ervaren, etc.) is er weinig te vinden in Nederland. Zo ontstond mijn droom voor een WOONGEZOND EXPERIENCE.

 

HIERONDER LEG IK UIT WAAR IK AAN DENK

EEN GROOT NATIONAAL CENTRUM

Een groot nationaal centrum in Utrecht, goed bereikbaar met alle vormen van vervoer, waar particulieren en professionals zich intensief kunnen informeren over alle aspecten van gezond bouwen en wonen: materialen, toepassingen, gezondheid (straling, lucht, licht, geluid, groen, water, aarde, etc.) voelbaar + meetbaar, comfort, met slimme oplossingen als circulair bouwen en natuurlijk effectief isoleren. In huis en ruim eromheen. Klein- en grootschalig. Van 12Ambachten tot WELL.

Het is een fysieke presentatie van alles wat we al versnipperd en vaak weinig objectief op internet vinden. Een woon & leef-ANWB? Of staat ANWB ook voor: Aangename Natuurlijke Woon Beleving.

DE BELEVING

Een beleving voor nieuwsgierige bewoners, met hun hele gezin een dagje uit. Een mogelijke gedachtegoed-combinatie van organisaties als Milieu Centraal + Nemo + IcDuBo + Viba-EXPO + Viba Vereniging + NIBE + Architectuurcentra + Agrodome + alle speciale verenigingen als stro- en hennepbouwers en wie nog meer?
Vereniging Eigen Huis?
Consumentenbond?
Hoveniers?
TNO?

Excuus voor de afkortingen.

KENMERKEN

Nog een paar kenmerken in korte bewoordingen: realistisch en praktijkgericht; niet de grootste stand voor de dikste betaler. Tentoonstellen, experimenteren, voorlichten, zelf ervaren, kinder-doe-hoek, eigen tijdschrift, alles op YouTube, symposia, helpdesk, museum (leren uit verleden) + winkel, bibliotheek, speciale evenementen en tentoonstellingen. Met vergelijkings-opstellingen kunnen bezoekers met objectieve begeleidende informatie zelf metingen verrichten op gebied van kunstlicht, binnenlucht, geluidsisolatie, warmte-isolatie, en zo voor zichzelf bepalen wat ze aangenaam vinden.

VERWACHTING

Ik, Wilco Machielse verwacht dat de Woongezond Experience, eenmaal gerealiseerd, een sterk zwaan-kleef-aan-effect gaat hebben op alle belangrijke marktpartijen op het gebied van duurzaam bouwen. Met mijn presentatie op 19 november had Olst de primeur.

NOTEER MIJ VOOR DE TIPS EN/OF NIEUWSBRIEF ALS DEZE VERSCHIJNT

9 + 7 =