Hoera! Komende nacht gaat de nieuwe website woongezond-experience.nl boven water komen in Rotterdam: dat doen Ankie en Hans. We hebben alle drie dezelfde soort inspiratie en drive. Zo was Hans een jaartje op Kreta bezig met een boeied container-woonproject. Morgen, maandag 26 maart 2018 is hij ook aanwezig bij de eerste ‘echte’ bijeenkomst met zo’n dertig kritische medestanders in gebouw ANNE tussen Utrecht CS en de Jaarbeurs. Die bijeenkomst zal worden geleid door Paul Hendriksen, mijn mentor en docent bij zijn cursus “Sociale Permacultuur”; hij is ook een van de grondleggers van de roemruchte bio-wijk “Aardehuizen Olst”. Bij de verdere foto’s: # de basis-opset van de website # nog zo’n inspirerend voorbeeld: Yvonne Groeneveld (76), 40 jaar geleden gestart met het Theater aan de Werf aan de Utrechtse Oudegracht. # zo werden vroeger op ecologisch verantwoorde wijze CV-buizen geïsoleerd (stukjes kurk ineen mantel van geslagen touw): dat gaat nu anders. # ook inspirerend: de doorzetters van Ruigoord temidden van het Amsterdamse westelijk havengebied. # gebouwtje “ANNE”, waar vroeger chauffeurs vertoefden van de Jaarbeurs’ directieauto’s. # hier gaat Wilco met de bewoners van twee eco-woningen in Oosterwold (Almere-Hout) de kruipruimte droogleggen met bodemfolie. # buiten zijn ze hier aardig op schema. Tot de volgende keer, namens het hele team: Wilco